Održavanje

Brušenje  

Neke vrste drveta potrebno je brusiti. Ukoliko je terasa postala gruba s vremenom, možete je brusiti i sami brusnim papirom za drvo. Prvo sa granulacijom 60, a onda s 80. Brušenje je potrebno ovisno o vrsti drveta, klimatskim uvjetima, strani svjeta na koju gleda terasa, itd. Ukoliko je površina terase iz bilo kojeg razloga pregruba, svakako ju je dobro lagano prebrusiti.

 

Četkanje

Vrste drveta s kojima radimo ne trebaju previše njege. Ipak, narebrene podnice je teže držati svježima, pa ih je dobro četkati u smjeru daske ako ih želite osvježiti. Četka ne smije biti pregruba. U svakom slučaju mora imati plastične čekinje određene tvrdoće. Mašina za četkanje i pribor mogu se kupiti u specjaliziranim prodavaonicama.


Mlaz vode

Nisu potrebna neka posebna sredstva za održavanje. Čišćenje podnica vršimo običnim sapunom, četkom ili miniwashem. U gradovima s malo više prljavštine potrebno je češće čišćenje radi patine koja se nakuplja s vremenom.

Tikovo Ulje

Kasnije nakon čišćenja terasu možete premazati tikovim uljem. Preporučamo ulja na prirodnoj bazi bez dodataka razređivača. Tikovo ulje marke Sika je naš izbor. Dobro je isto tako jednom do dva puta godišnje isprati podkonstrukciju. Proces je sličan, mlazom vode treba špricati kroz fuge dasaka u smjeru pada terase.